Over ons

IMG_7142

 

 

 

 

 

 

Ik ben Marieke Valster. Getrouwd met Marco en samen zijn wij de ouders van 3 prachtige kinderen.

Na mijn afstuderen (social studies) heb ik jarenlang als groepswerker in de jeugdhulpverlening gewerkt. Ik heb ervaring in het werken met jongeren, volwassenen en gezinnen in de jeugdzorg, verslavingszorg en psychiatrie. Als freelancher heb ik diverse werkzaamheden (extern deskundige, studieloopbaanbegeleider, stagedocent, supervisor) verricht op Hogescholen.

Naast social studies heb ik de opleiding Supervisie en Coaching gevolgd, Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding, Ervaringsgerichte Psychosociale therapie/ Gestaltgezinstherapie en de opleiding tot Leersupervisor. Sinds 2008 werk ik vanuit onze praktijk, als ambulant begeleider, therapeut, supervisor en als leersupervisor. Ik ben geregistreerd lid van NVAGT, EAGT, RBCZ, CRKBO en LVSC.

Ik loop graag met je mee, in het proces van onderzoeken waar je blokkades, maar juist ook je krachten en je ontwikkel mogelijkheden voor jou liggen. Of dit nu is omdat je komt voor therapie of voor supervisie.  Zowel in het leven zelf, als in je werk, kun je ‘blijven leren, steeds weer ontdekken en steeds weer mogen ontwikkelen en groeien.’

Mensen in hun kracht zetten!
Daar loop ik warm voor. Samen met jou (en je omgeving) wil ik kijken hoe je in de situatie, waarin je nu zit, op een andere manier kan gaan staan, om zo te komen tot verandering.

Ieder mens is autonoom, maar staat ook in verbinding met anderen.
Mijn visie is dat een mens altijd in verbinding is met zijn omgeving. Ik kijk dus niet alleen naar wie jij bent, maar ook naar wat en/of wie van invloed is op jou en de situatie waarin je nu zit. Juist deze omgeving kan jou vaak ook helpen en ondersteunen in wat jij nodig hebt.

Mijn specialiteiten
Ik begeleid mensen, die vastlopen in hun dagelijks leven op psychosociaal vlak in wat voor vraagstuk dan ook. Ik werk zowel individueel als systeemgericht. Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe gezinsleden of andere belangrijke mensen van betekenis kunnen zijn voor iemand om anders met de dingen om te kunnen gaan en steeds meer rust en balans te vinden ten op zich te van de situatie waarin iemand zich bevindt. Daarnaast heb ik ook veel plezier in het superviseren van hulpverleners en docenten. Weten waar je krachten liggen en je aandachtspunten in het contact met anderen is voor iedereen, die werkt in een mensgericht beroep enorm helpend, waardevol en belangrijk!

Mijn manier van begeleiden
Kenmerkend voor mijn manier van begeleiden, is dat ik kijk naar wat er in het hier en nu gebeurd. Ik maak gebruik van wat ik zie en ervaar in het contact, met wie ik in gesprek ben. Door het opdoen van nieuwe ervaringen, zowel tijdens de gesprekken als in je dagelijks leven, krijg je zicht op hoe je anders met jouw situatie om kan gaan.

webmail

Ik ben Marco Valster. Zoals hierboven beschreven staat; getrouwd en vader van 3 fantastische kinderen. Naast mijn werk in onze praktijk als speltherapeut, coach en trainer, ben ik teamleider bij YFC-ede. Na mijn opleiding social work, heb ik diverse werkzaamheden gehad. Een rode draad in mijn leven is jongeren en creativiteit. Beiden heb ik altijd weten te combineren in mijn werk. Ik heb de opleiding tot speltherapeut gevolgd en ben Rots en Water trainer. Ik ben geregistreerd bij de NVVS en RBCZ.

Een situatie positief bekijken!
Als iemand een probleem ervaart, zijn we snel geneigd te kijken naar wat er allemaal mis is. Terwijl dergelijke situaties juist vaak gepaard gaan met diverse mogelijkheden, waardoor je kan groeien. Deze groeimomenten ontstaan als jij en je omgeving in jullie kracht worden gezet, met behulp van nieuwe inzichten. Je kunt krachtige eigenschappen in jezelf ontdekken, die je misschien wel nooit verwacht had, te bezitten.

Kwaliteiten en krachten versterken!
Kinderen en jongeren met een diagnose kunnen bij problemen snel in hun beperkingen gaan denken. Als zij het niet doen, dan hun omgeving wel. Natuurlijk moet je problemen serieus nemen maar als je alleen je problemen maar serieus neemt dan neem je maar een stukje van jezelf serieus. Ik geloof dat je jezelf helemaal serieus moet nemen. Dus ook je kwaliteiten. Deze kwaliteiten kunnen je helpen sterker in het leven te staan en zo naar jezelf als geheel te kijken.

Mijn specialiteiten
Methodieken kunnen een krachtig hulpmiddel zijn om te groeien, maar ik vind het belangrijk om te kijken welk stuk(je) van een methodiek aansluit bij jou. Ik maak dan een combinatie van verschillende methodieken, die helemaal op jou zijn toegespitst. In plaats van; dat jij je moet ‘aanpassen’ aan de methodiek. Humor, creativiteit, om-denken en out-of-de-box-denken spelen in mijn hulpaanbod een belangrijke rol.

Mijn manier van begeleiden
Als speltherapeut zet ik graag breed in. Zo maak ik niet alleen gebruik van spel en beeldcommunicatie maar ook van diverse andere middelen. Hierbij kun je denken aan: muziek, (vecht)sport, bewegingsoefeningen, drama, beeldende vorming, Rots & Water, enz. Ik zit niet ‘vast’ in de spelkamer. Ik maak ook graag gebruik van het bos of de hei, die op loopafstand van onze praktijkruimte zijn.  

 

Advertenties