Training

Afgelopen jaren hebben we steeds meer ervaren dat veel mensen beelddenkers zijn. Zij denken in plaatjes en beelden. Een tekening, een metafoor of een plaatje kan dan van grote betekenis zijn om tot inzicht of verandering te komen.

Bijvoorbeeld mensen die dyslexie hebben, kunnen veel baat hebben bij mindmaps om zo leerstof beter te onthouden. Op het moment dat je veel over jezelf leert, kan het prettig zijn om ‘plaatjes’ te zien.

Een andere inzicht dat we ontdekten is dat we vanuit ervaring zien dat ‘beelden’ echt bij je binnen kunnen komen. Wij werken dan ook graag met tekeningen, schema’s ter verduidelijking.

Vanuit Caritas Netwerk hebben wij EmoToons ontwikkelt. Een 40 tal cartoons waarop grappige soms confronterende emoties staan afgebeeld om je aan het denken te krijgen. Zowel voor jongeren als volwassenen helpen deze emotoons om stil te staan, bij wat je werkelijk beleeft om van daaruit te ontdekken, waar je nu precies last van hebt of waar je juist naar toe wilt. Een creatieve manier om inzicht te krijgen in welke emoties je gelijktijdig kunt ervaren.

In de toekomst hopen wij deze EmoToons in spelvorm uit te brengen. Maar voor nu trainen wij graag andere hulpverleners en teams hoe deze EmoToons te gebruiken.

Advertenties